Spaans voetbal houdt rekening met weersverwachting

Door:
01-06-2020

Bij de planning van de resterende speelronden in de Spaanse voetbalcompetitie worden de weersvoorspellingen in de gaten gehouden. La Liga-baas Javier Tebas zei daarbij dat duels die om 13.00 uur staan gepland bij hogere temperaturen verplaatst kunnen worden naar 17.00 uur.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Spaanse competitie heeft de data en aanvangstijden van de eerste twee speelronden zondag bekendgemaakt. De eerste wedstrijd na de coronapauze is op 11 juni de derby tussen Sevilla en Betis. Volgens Tebas is er nadrukkelijk rekening gehouden met de temperatuurprognoses, een zorg van met name de spelersvakbond.

“We hebben gezien dat het rond het eerste speelweekeinde minder warm zal zijn dan normaal. Vandaar dat er ook wedstrijden om 13.00 uur worden gespeeld”, zegt Tebas, die ook niet meer dan vijftien dagen vooruit wil plannen, zodat La Liga de weerberichten in de afweging kan meenemen. Ook wordt er rekening gehouden met de speellocatie, aangezien het in Noord-Spanje vaak minder warm is. “En we kunnen besluiten een duel te verplaatsen als het onverwacht toch veel warmer blijkt te zijn.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD