Spaanse justitie gaat ook Ancelotti vervolgen

Door:
22-06-2020

In navolging van onder anderen Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en José Mourinho moet ook Carlo Ancelotti mogelijk in Spanje voor de rechter verschijnen vanwege belastingontduiking. Volgens justitie heeft Ancelotti tussen 2014 en 2015, toen hij trainer van Real Madrid was, verzuimd om 1 miljoen euro aan belastinggeld voor portretrechten te betalen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Een rechter gaat zich over de zaak buigen. Mogelijk moet de 61-jarige Italiaan zich binnenkort voor de rechtbank komen verantwoorden. Onder leiding van Ancelotti werd Real Madrid in 2014 voor de tiende keer kampioen van Europa. De Madrilenen hadden jarenlang tegen ‘La Décima’ aan gehikt. Ondanks dat succes werd Ancelotti een jaar later weggestuurd door voorzitter Florentino Pérez. De gelouterde Italiaan is nu manager van de Engelse club Everton.

De Spaanse justitie zit al jarenlang achter grote namen uit de voetbalwereld aan vanwege belastingontduiking. De supersterren Messi en Ronaldo moesten miljoenen betalen om hun schulden te vereffenen. Ze kregen ook allemaal een celstraf, die echter een voorwaardelijke status had.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD