Spitse in tranen na persoonlijke prijs

Door:
03-12-2019

Sherida Spitse mag zich de beste voetbalster van de Noorse competitie noemen. De 29-jarige Friezin eindigde dit seizoen met haar club Valerenga op de tweede plaats, achter kampioen LSK Kvinner. Spitse was tot tranen geroerd toen ze in de kleedkamer haar prijs ontving.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Dit betekent heel veel voor mij”, zei de middenveldster, die sinds begin vorig jaar weer in Noorwegen speelt. “Deze prijs is niet alleen voor mij, maar voor de hele groep hier. Zij hebben dit voor mij mogelijk gemaakt”, zei Spitse, doelend op haar teamgenotes om zich heen. De tranen verraadden hoeveel het met haar deed. “Niet alleen mijn ploeggenoten, ook mijn ouders, mijn vrouw Jolien en iedereen die alles voor mij over heeft gehad hebben ervoor gezorgd dat ik nu de beste speler kan zijn. Heel erg bedankt.”

Bij de mannen ging de prijs naar Hakon Evjen. De 19-jarige middenvelder speelt na de winterstop in de eredivisie. AZ wist de talentvolle Noorse international in september al vast te leggen. Evjen maakte dit seizoen dertien doelpunten voor Bodø/Glimt. Hij ontving naast de Kniksen Award voor beste speler ook de prijs voor grootste talent van het jaar.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD