Stade Reims stuurt sarcastisch kaartje naar scheidsrechters

Door:
17-01-2020

De Franse voetbalclub Stade Reims heeft via Twitter een humoristische nieuwjaarswens gestuurd aan het scheidsrechterskorps, met een sarcastisch tintje. Reims beklaagde zich tijdens de eerste seizoenshelft regelmatig over arbitrale beslissingen. De club voelde zich een aantal keer flink benadeeld.

In Frankrijk is het gebruikelijk dat pas in de loop van januari nieuwjaarswensen worden verstuurd. Reims publiceerde een kaartje dat gericht is aan scheidsrechtersbaas Pascal Garibian en diens korps. De tekst zit vol woordgrappen, onder meer over de VAR. Ook worden de kaarten die scheidsrechters trekken en de kaarten die via de post worden verstuurd, op speelse wijze door elkaar gehaald.

“We hopen dat 2020 net zo scherp wordt als de elleboog van Arturo Calabresi tegen onze Moussa Doumbia en net zo onderscheidend als de handsbal van Keita Baldé in het Franse bekertoernooi”, schrijft Reims op de kaart, doelend op twee momenten waarop de club werd benadeeld. “Leve de vrije scheidsrechter!”, zo is de afsluiting van het kaartje. Ondanks alles staat Reims toch keurig op de achtste plek in de Franse competitie, met uitzicht op Europees voetbal.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen