Taart voor Thijssen, de beste Gelderse voetballer aller tijden

Door:
24-07-2020

Frans Thijssen (68) is uitgeroepen tot de beste Gelderse voetballer aller tijden. De oud-middenvelder uit Malden eindigde bovenaan in een poll van Omroep Gelderland, waarbij een vakjury en het publiek het voor het zeggen hadden. Marc Overmars eindigde als tweede en Simon Tahamata als derde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Thijssen nam uit handen van Edward Sturing, oud-ploeggenoot bij Vitesse, een taart in ontvangst. “Van het lijstje met kandidaten is Frans de beste en hij is de beste speler met wie ik heb samengespeeld. De bal aan een touwtje, fantastische techniek en goed overzicht”, liet Sturing weten.

Thijssen stelde de erkenning op prijs. “Ik praat niet zo graag over mezelf, ik ben niet zoals Louis van Gaal en José Mourinho. Maar het is altijd leuk om van collega’s en andere mensen te horen dat ze je heel hoog aanslaan. En leuk om deze prijs van Gelderland te winnen. Ik heb hier bij Vitesse nog een mooie tijd gehad, ook met Bert Jacobs als trainer. Ik heb ooit wel een gesprek gehad bij Feyenoord en Ajax is ook ooit aan de deur geweest. Maar ik heb heel veel plezier gehad.”

Thijssen speelde in zijn lange loopbaan onder meer ook voor NEC, FC Twente, Ipswich Town en Fortuna Sittard. Hij kwam veertien keer voor Oranje uit.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD