Taekema helpt Maleisië met strafcorners

Door:
09-03-2019

KUALA LUMPUR – Taeke Taekema gaat komende week naar Maleisië om de hockeyers van dat land te leren hoe je de perfecte strafcorner moet nemen. Roelant Oltmans, bondscoach van de Maleisische mannen, heeft voor een zesdaags trainingskamp in Kuantan de hulp ingeroepen van de voormalige strafcornerspecialist van Oranje.

”Door de uitlooptechnieken van de tegenstander is het lastiger om direct een doelpunt te maken uit een strafcorner. Daarop moeten we onze strategie aanpassen”, zegt Oltmans tegen hockey.nl. ”Taeke heeft een speciale kwaliteit in zijn corner die ik onze spelers wil laten leren. Wat die kwaliteit is? Dat kan ik niet verklappen. Ik ga de andere landen niet wijzer maken.” Maleisië heeft met Razie Rahim en Faizal Saari twee specialisten in huis.

Taekema (39) produceerde tussen 2000 en 2011 in 242 interlands 221 doelpunten, vooral uit zijn gevreesde strafcorner. Hij was topscorer op het gewonnen EK 2007 en WK 2010. Oltmans haalt ook keeperstrainer Martijn Drijver naar Maleisië om zijn ploeg voor te bereiden op de komende toernooien. Het doel van Maleisië is kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD