Team Jumbo-Visma ontwikkelde met AGU ‘nog sneller tijdritpak’

Door:
06-07-2020

Wielerploeg Jumbo-Visma en kledingsponsor AGU gaan in ieder geval tot eind 2023 met elkaar door, meldden beide partijen maandag in de windtunnel van de TU Eindhoven. Dat bevestigt het vertrouwen dat we in elkaar hebben”, zegt Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma tijdens de presentatie van een nieuw tijdritpak.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

AGU en Team Jumbo-Visma werkten al sinds de start van de samenwerking in 2019 aan twee ambitieuze projecten: het ontwikkelen van het snelste sprintpak en het snelste tijdritpak. Dat resulteerde vorig jaar onder meer in de sprintzege van Mike Teunissen in de eerste Touretappe in Brussel en de winst in de ploegentijdrit een dag later. Eén jaar na die zeges in de Tour de France presenteerden ze in Eindhoven een nieuw tijdritpak dat nóg sneller is. Innovatiepartner TUE speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling.

Alle tijdritspecialisten van het team krijgen een op maat gemaakt pak, specifiek aangepast en in de windtunnel getest. “Dat is een zeer intensief proces, dat nu al 3,7 procent minder luchtweerstand oplevert en tot 1,3 procent tijdwinst moet leiden ten opzichte van de beginsituatie”, zei hoogleraar Bert Blocken van de Eindhovense technische universiteit op basis van testen in de windtunnel.

“Voor renners als Tom Dumoulin telt iedere milliseconde”, zegt Plugge. “Tijdwinst is enorm belangrijk en is te vinden in de kleinste details. AGU heeft hier echt met ons de schouders onder gezet en ons naar het volgende niveau gebracht.” De kledingfabrikant op zijn beurt is blij met de feedback die terugkomt vanuit de ploeg.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD