Tenniscarrière Darcis eindigt in kwalificatie Australian Open

Door:
16-01-2020

De tenniscarrière van Steve Darcis zit er op. In Melbourne bleef een sprookjesachtig afscheid uit voor de 35-jarige Belg, die in de eerste ronde van de kwalificaties voor de Australian Open verloor van Elliot Benchetrit uit Frankrijk (5-7 5-7). Darcis wilde nog één keer proberen zich te plaatsen voor een grandslamtoernooi, maar hij bleef steken op een bijbaan in Melbourne.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Darcis verdiende de bijnaam ‘Mister Daviscup’ dankzij zijn goede prestaties in het landentoernooi. Hij haalde met België in 2015 en 2017 de finale van de Daviscup, maar daarin waren respectievelijk Groot-Brittannië en Frankrijk te sterk. Darcis verloor in 2017 het beslissende duel met Lucas Pouille en barstte na afloop in tranen uit. De Belg won in zijn door blessures gekenmerkte carrière twee ATP-toernooien, in 2007 op het gravel in Amersfoort en een jaar later in Memphis. Hij bereikte in 2017 zijn hoogste plek op de wereldranglijst (38e) en sloeg bijna 3,5 miljoen dollar aan prijzengeld bij elkaar.

Op de ATP Cup van de afgelopen weken in Australië fungeerde Darcis als captain van het Belgische team. De Belgen verloren in de kwartfinales met 2-1 van Spanje, ondanks een knappe zege van David Goffin op Rafael Nadal.

“Een prachtig hoofdstuk van mijn leven is voorbij”, schreef ‘The Shark’ op Twitter na zijn aftocht in Melbourne. “Iedereen bedankt voor z’n steun, ook degenen die me sterker hebben gemaakt door te proberen me kapot te maken.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD