Tennisster Clijsters heeft de smaak te pakken

Door:
16-07-2020

Kim Clijsters heeft de smaak te pakken. De Belgische tennisster boekte begin deze week op het World Team Tennis-tournament haar eerste overwinning in haar derde periode op de WTA Tour. Woensdag was Clijsters ook te sterk voor Sofia Kenin, de Amerikaanse nummer 4 van de wereld en winnares van de Australian Open.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 37-jarige Belgische kwam dit jaar stroef op gang. Ze moest de Australian Open overslaan vanwege een knieblessure en verloor daarna op de toernooien van Dubai en Monterrey steeds al haar eerste partij. De voormalige nummer 1 van de wereld beleefde zo nog weinig plezier aan haar tweede comeback.

Op het gemengde teamtoernooi in West Virginia heeft Clijsters deze week echter genoeg te vieren. Ze versloeg eerst Bernarda Pera, de Amerikaanse nummer 60 van de wereld, en was daarna ook te sterk voor Kenin: 5-3. Op het World Team Tennis-toernooi gaat iedere partij over één set, tot en met 5 punten.

“Ik sloeg toch nog iets te veel directe fouten, dat is wat teleurstellend, maar mijn opslag draaide heel erg goed”, zei Clijsters, die vier aces sloeg. “Mijn opslag maakte het grote verschil.” De veterane werd uitgeroepen tot beste speelster van de ontmoeting tussen haar team New York Empire en Philadelphia Freedoms.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD