Tienkamper Sintnicolaas in quarantaine in Zweden

Door:
05-06-2020

Tienkamper Eelco Sintnicolaas verblijft sinds enkele dagen in thuisquarantaine. Dat meldt De Stentor. Sintnicolaas woont in Zweden bij zijn vriendin, de atlete Elin Westerlund. Die bleek besmet met het coronavirus zodat beiden nu twee weken thuis moeten blijven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hordeloopster Westerlund werkt in een ziekenhuis op een Covid-19-afdeling, vertelt Sintnicolaas in de Stentor. “Niet op de ic, maar op de verpleegafdeling. En vorige week heeft ze een test afgenomen bij een collega die verdacht werd van besmetting. Dat bleek ook zo te zijn. En sinds afgelopen weekend kreeg ook Elin milde klachten. Ook zij is getest en bleek besmet te zijn.”

Sintnicolaas zelf is nog niet getest. “Maar k heb nu ook wat keelklachten. Tja, de kans is best groot dat ik ook besmet raak natuurlijk. Eigenlijk dacht ik dat ik het al gehad had, want een tijd geleden heb ik ook griepklachten gehad en ben ik een tijdje binnen gebleven. Maar dat weten we allemaal niet zeker.”

Apeldoorner Sintnicolaas was al een tijdje in Zweden omdat hij daar kon blijven trainen toen in Nederland alles dicht ging vanwege de coronamaatregelen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD