Timmer blij met verloop Jeugd Olympische Spelen

Door:
22-01-2020

Leerzaam en succesvol. Dat waren de Jeugd Olympische Spelen volgens chef de mission Marianne Timmer voor Talent TeamNL. De Nederlandse sporters behaalden in de Zwitserse plaatsen Lausanne en Sankt Moritz vier gouden, vier zilveren en een bronzen medaille. Timmer, oud-schaatsster: “Iedereen liet het beste van zichzelf zien. Bij de één leverde dat een persoonlijk record op, bij de ander een medaille, bij weer een ander een zinnig leermoment.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Jeugd Olympische Spelen bieden talenten een kans zich verder te ontwikkelen. “Ze hebben hier een prachtige olympische ervaring opgedaan,” aldus Timmer. “Het meedoen aan de Jeugd Olympische Winterspelen is een uniek feest. Met verschillende sporten, met heel veel nationaliteiten. Als sporter en als staf moet je samenwerken, aanpassen, focussen en presteren binnen een team. Onder die druk het beste van jezelf laten zien. Hier kan je zo veel leren”, aldus de drievoudig olympisch kampioen.

Talent TeamNL deed met vijftien sporters in vier takken van wintersport mee; ijshockey, langebaanschaatsen, shorttrack en snowboarden.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD