Tip Emile Bode: Wonderdoekjes

Sobodoekjes voor in de vaatwasser.|Trucs om oude pluggen te verwijderen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Wonderdoekje

Sorbo heeft het wondervaatdoekje Switch op de markt gebracht. Het gaat om een sterk absorberende microvezeldoek die uitwasbaar is in de… vaatwasser.

Vouw de Switch losjes op in vieren en zet het doekje met de open zijde naar onderen in het bestekbakje. Het grote voordeel van de Switch is het feit dat je het gebruikte doekje elke avond in de vaatwasser kunt doen en de volgende dag heb je een frisse en hygiënische doek. Dat is belangrijk want die doekjes zitten doorgaans vol bacteriën. 

Een wasmachine gebruik je in de regel niet elke dag. Bij vlekken in het doekje wel wassen in de wasmachine op 90 graden. Het doekje werkt prima en neemt veel vocht op. Het is wel een stuk duurder dan een gewoon microvezeldoekje, maar beslist de moeite waard. Koop er dan gelijk twee en let op de aanbiedingen, want het is een nieuw product.

Autoshampoo

Heel wat mensen gebruiken auto­shampoo of autocleaner voor heel andere doeleinden. Verweerde tuinstoelen van kunststof kun je uitstekend oppoetsen met autocleaner. De badkamer schoonmaken met autoshampoo werkt ook perfect. Autoshampoo werkt namelijk vuilafstotend en dat is ideaal voor bijvoorbeeld de tegels in de badkamer. Ze gaan er mooi van glimmen en na het douchen loopt het water gemakkelijk eraf omdat er een soort beschermlaagje in de shampoo zit. En dit leidt weer tot minder kalkaanslag.

Oude pluggen verwijderen

De heer G. den Breems krijgt een waardebon van 25 euro voor zijn tip.    

Trucs om oude pluggen te verwijderenHij stuurde mij het volgende: bij een verhuizing moeten meestal alle pluggen uit de muren worden verwijderd. Dat kun je met een waterpomptang doen, maar je beschadigt al gauw de muur. Dat kan volgens Den Breems veel gemakkelijker. Draai een oogschroef in de plug. Bevestig aan de plug een koord waarin je aan de andere kant een lus knoopt. Steek daar een hamer of een moersleutel in. Het gereedschap breng je naar het schroefoog en trekken maar.


WIN EEN BON

Heeft u een geweldige tip?

Mail naar [email protected] en maak kans op een waardebon van € 25. Vergeet uw adresgegevens niet te vermelden. Al mijn tips vindt u op www.huishoudbode.nl

Tags

HELPT 'T HELPT 'T NIETHUISHOUDTIPS EMILE BODE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie