Toestand Jakobsen (23) nog steeds kritiek

Fabio Jakobsen
Door: DitjesenDatjes
06-08-2020

Fabio Jakobsen, de 23-jarige wielrenner die gisteren zwaargewond raakte bij een grote valpartij in de Ronde van Polen, is vannacht 5 uur geopereerd. Artsen noemen zijn situatie ‘kritiek maar stabiel’.

Geen hersen- en rugletsel

Na de afschuwelijke valpartij is Jakobsen in een kunstmatige coma gebracht. ,, ,Een diagnostische test onthulde geen hersen- of rugletsel, maar vanwege de ernst van zijn verwondingen wordt hij nog steeds in comateuze toestand gehouden en moet hij de komende dagen nauwlettend in de gaten worden gehouden in het Wojewódzki Szpital in Katowice”, laat Deceuninck – Quick-Step, het Belgische team van Jakobsen, weten in een verklaring.

De renner zou vooral verwondingen hebben aan zijn gezicht en borstkas en ondergaat plastische chirurgie. Later vandaag wordt er een nieuwe update gegeven over de toestand van Jakobsen.

Naar de rechter

In de laatste meters van een etappe in de Ronde van Polen ging het mis: landgenoot Dylan Groenewegen lag op kop en was nog enkele meters van de finishlijn verwijderd. Jakobsen probeerde hem aan de rechterkant nog in te halen toen Groenewegen plotseling uit zijn lijn reed, waardoor Jakobsen de hekken aan de zijkant niet meer kon ontwijken. Groenewegen, die rijdt in de ploeg Jumbo Visma, heeft gisteren zijn excuses aangeboden en liet weten mee te leven met Jakobsen. De manager van Jakobsen laat weten naar de rechter te stappen. ,,  Deze acties zouden niet in het wielrennen toegelaten mogen worden. Dit is crimineel, hij hoort thuis in de gevangenis”, schrijft hij over Groenewegen op Twitter.

Meer DenD