Top beachvolleybal in september in actie in Utrecht

Door:
26-06-2020

Met het King of the Court-toernooi krijgen beachvolleyballers in september in Utrecht de kans zich te meten in een alternatief wedstrijdformat. Organisator Sportworx houdt in samenwerking met de bonden Nevobo en FIVB een toernooi waarbij het beachvolleybalveld wordt verdeeld in een winnaarskant, waar de punten gemaakt kunnen worden, en een uitdagerskant.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Telkens zijn vijf koppels actief, die doordraaien. De organisatie kondigt aan dat een deel van de wereldtop aanwezig is, maar zal pas maandag met namen komen. Het toernooi wordt gehouden op het Jaarbeursplein van 9 tot en met 12 september. In 2018 organiseerde Sportworx de eerste internationale King of the Court-tour van vier toernooien, in Utrecht, Antwerpen, op Hawaï en in Californië.

De laatste keer dat de internationale beachvolleybaltop in actie kwam in de FIVB Beach Volleyball World Tour was begin maart op het viersterrentoernooi van Doha (Qatar). Sindsdien werden alle toernooien geannuleerd of uitgesteld in verband met de coronapandemie. De afgelopen maanden hebben de Nederlandse en buitenlandse teams alleen maar kunnen trainen. De organisatoren stellen dat het King of the Court het eerste internationale topsportevenement op Nederlandse bodem is en het eerste internationale beachvolleybalevenement ter wereld sinds het uitbreken van de coronapandemie.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD