Topavond bij diner John Heitinga met €100.000 opbrengst

Door: Jos La Grande
05-04-2019

Tino Martin zong de longen uit zijn lijf en aan de zijkant keek ex-voetballer John Heitinga trots toe. Een ton voor kankeronderzoek, snel aangevuld door de Amsterdamse ondernemer Won Yip, was het resultaat van een heerlijke, intieme avond. Want met tien verkochte tafels, maar met een overdosis aan gemotiveerde supporters van het goede doel en veel sportlieden kwam een ongecompliceerde avond tot stand.

Het begon al met het kledingadvies: géén black tie. Vervolgens was Heitinga erin geslaagd om topkoks achter het fornuis van De Veranda op de grens van Amsterdam en Amstelveen te krijgen. Zoals onder andere: André Gerrits (Noordzeekrab), Lucas Rive (black angus sucade), de Okura-topper Onno Kokmeijer. Geen ander ‘gala’ kan dit niveau evenaren.

Humberto Tan was de spreekstalmeester, voor wie geen zee te hoog ging. Tan zong, zat op de fiets, danste en raakte de juiste snaar met zijn persoonlijke verhaal over de vernietigende ziekte kanker. Hoop bood dr. Anna Bruynzeel, die als radio-therapeut werkt in het Amsterdam Universitair Mediasch Centrum. Ze vertelde over een nieuw apparaat waarmee veel gerichter bepaalde kankers kunnen worden behandeld.

Is Nederland inmiddels ‘galamoe’, het veilingdiner en de mensen bleken vooral authentiek. Met de 81-jarige Sjaak Swart in de zaal, krachtpatser Rico Verhoeven en Johnny de Mol, die nog een bezoek van hem aan een bedrijf of instelling, waar hij gaat vertellen over zijn ervaringen op het Griekse eiland Lesbos dat overspoeld werd door vluchtelingen, aanbood als veilingstuk.

Sophie Bremers, veilingmeester bij Christie’s, wist er wel raad mee. Een shirt van Jos Verstappen, vipkaarten voor de F1 in Monaco, kaarten voor De Toppers en ook op de vele andere prijzen werd flink geboden met als uiteindelijk resultaat €100.000 euro.

De zangeressen Berget Lewis, Do syonden op het podium en als laatste Tino Martin. Die laatste bleek in bloedvorm, terwijl ondertussen het wijnarrangement van wijnhandelaar Oud Rechlin & Boelen het onderscheid tussen een doorsnee gala en deze avond die door John Heitinga en zijn team was georganiseerd nog eens onderstreepte. ,,De avond is geslaagd als je met een goed gevoel weggaat”, aldus Heitinga, die de Alpe D’ Huzes 2019 gaat bedwingen.

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen