Tribune bij Anderlecht blijft dicht na vuurwerk op veld

De tribune waar de harde kern van Anderlecht zit, moet voor straf bij de volgende thuiswedstrijd dicht blijven. De tuchtcommissie van de Belgische voetbalbond bepaalde dat de tribune achter één van de doelen in het Lotto Park gesloten blijft, omdat een fan afgelopen maand in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Club Brugge (1-2) een bommetje op het veld gooide.

Het stuk vuurwerk ontplofte vlak naast keeper Simon Mignolet van Brugge, die net een doeltrap wilde nemen. De keeper liep geschrokken weg. Vincent Kompany, de aanvoerder van Anderlecht, was woest. Hij maakte in woord en gebaar aan de fans achter het doel duidelijk dat ze zich beter moesten gedragen. Club Brugge was vlak daarvoor door de tweede treffer van Hans Vanaken op voorsprong gekomen.

De tuchtcommissie bepaalde niet alleen dat het betreffende vak dicht moet blijven, maar legde Anderlecht ook een boete van 5000 euro op. De club uit Brussel kan nog beroep aantekenen. Anderlecht hoopt met camerabeelden de dader op te sporen.

 

BUZZS