Twitter gaat praten met ManUnited over racisme jegens Pogba

Vertegenwoordigers van Twitter gaan met Manchester United en antiracisme-organisatie Kick It Out in gesprek over de racistische bejegening van Paul Pogba. De Franse middenvelder miste maandagavond een strafschop, waarna hij werd beledigd op social media.

“We weten dat we meer moeten doen om onze gebruikers te beschermen”, meldt Twitter in een verklaring. “Racisme hoort niet thuis op ons platform en we veroordelen het in alle opzichten.”

Eerder zei ManUnited al dat het bezig is om de identiteit van de verantwoordelijken te achterhalen. “We zullen de voor ons zwaarst mogelijke sancties treffen. Wij roepen de bedrijven achter social media op hetzelfde te doen.”

Lopende acties

Twitter wil de club uit Manchester informeren over de lopende acties op het gebied van onlineracisme jegens bepaalde voetballers in Engeland.

Pogba is de derde voetballer binnen een week die in Engeland het mikpunt is van racistische uitingen. Eerder waren Yakou Méïte (Reading) en Tammy Abraham (Chelsea) het slachtoffer. Beiden hadden eveneens een strafschop gemist.

 

BUZZS