Twitteraars reageren op felle Youp van ’t Hek over ‘Sywert-affaire’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Cabaretier Youp van ’t Hek schuift zijn mening rondom de affaire Sywert van Lienden zeker niet onder stoelen of banken. In talkshow ‘Humberto’ vond er een verhitte discussie plaats tussen de cabaretier en CDA’er Mona Keijzer. Vele Twitteraars kunnen het standpunt van de nogal felle Youp van ’t Hek wel beamen.

‘Opsodemieteren, terugbetalen, arresteren’

,,Waarom werd hij niet maandag, na dat interview in Buitenhof, direct de partij uitgetieft? Opsodemieteren, terugbetalen, arresteren”, is Youp van mening. Hierbij refereert de cabaretier aan de actie van CDA’er Sywert van Lienden. Van Lienden erkende afgelopen week tientallen miljoenen euro’s te hebben verdiend door de verkoop van mondkapjes aan de overheid. Youp legt uit dat toen hij wegens het coronavirus in het ziekenhuis lag, hij de paniek van de artsen behoorlijk meekreeg. ,,Ik heb gezien welke paniek er was bij de artsen. Er waren overal tekorten aan. En die lul strijkt 28 miljoen op. Waarom onderneemt het CDA geen actie?”

Mona Keijzer geeft aan dat er eerst een intern onderzoek plaats moet vinden. ,,Sywert heeft gelogen, en toch leven we in een rechtstaat en hebben we statuten”, aldus Keijzer. 

De tekst gaat verder onder de Tweet.

Twitteraars geven Youp gelijk

Enkele Twitteraas geven aan het zeker eens te zijn met het punt van de cabaretier. ,,Youp heeft helemaal gelijk”, aldus ene Marion Traas. ,,Voor het eerst in mijn leven een dikke, vette like voor Youp”, geeft ene Anita toe. ,, De oprechte woede en verbazing van Youp van ‘t Hek maakt mooie TV mogelijk. Zeg het hen!”, is ene Ruben Snippe van mening. ,,Youp Sterk”, bevestigd een andere Twitteraar. 

Tags

HUMBERTOHUMBERTO TANJOEPMONA KEIJZERSYWERT VAN LIENDENYOUPYOUP VAN 'T HEKYOUP VAN HET HEKYOUP VAN'T HEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck