Jakobsen vandaag uit coma

Fabio Jakobsen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De 23-jarige wielrenner Fabio Jakobsen wordt vandaag uit zijn kunstmatige coma gehaald. Eigenlijk was het de bedoeling dat dat gisteren al gebeurde, maar Poolse artsen wilden ‘niets overhaasten’.

Reanimeren

,,We doen vermoedelijk vrijdagochtend een nieuwe poging”, lieten de artsen weten. De sporter werd afgelopen woensdag in een kunstmatige coma gebracht nadat hij was gevallen tijdens de Ronde van Polen. Na de crash moest de man een uur lang worden gereanimeerd en omdat zowel zijn luchtpijp als een deel van zijn gezicht verbrijzeld was, was het moeilijk hem te intuberen.

In de nacht van woensdag op donderdag is Jakobsen vijf uur lang geopereerd en inmiddels is hij buiten levensgevaar. Maar zijn toestand blijft zorgwekkend. Duidelijk is dat hij geen schade heeft opgelopen aan zijn hersenen en ruggengraat, maar pas als Jakobsen uit zijn coma is gehaald, kan worden geconstateerd of het zenuwstelsel in zijn aangezicht is beschadigd.

Uit lijn gereden

De valpartij gebeurde nadat landgenoot Groenewegen op kop reed en Jakobsen hem enkele meters voor de finish aan de rechterkant probeerde in te halen. Toen Groenewegen uit zijn lijn reed, drukte hij Jakobsen tegen de dranghekken aan, die hij niet meer kon ontwijken. De Amsterdammer raakte zelf ook gewond: hij brak zijn sleutelbeen waaraan hij inmiddels is geopereerd. Hoewel Groenewegen als eerste over de finish kwam, is hij door de organisatie van de Ronde van Polen gediskwalificeerd en van verdere deelname uitgesloten.

Tags

COMAGEWONDJAKOBSENREANIMATIERONDE VAN POLENWIELRENNER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck