Uitblinkers lunchen bij koningspaar

Uitblinkerslunch|Koning
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Caroline Vlietstra

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag in paleis Noordeinde met een uitgelezen gezelschap van 27 Nederlandse uitblinkers geluncht.

Filmmaker Paul Verhoeven, zwemmer Jesse Puts, zanger Gerard Joling, radiomaker Tineke de Nooij zaten aan. Maar ook de wereldkampioenen rolstoeldansen Alex en Jacqueline Glijn waren onder de gasten voor de zogenoemde ‘uitblinkers’ lunch. Ook Floortje Dessing, was zowaar in het land om aan te schuiven.

“Een boeiende en vrolijke ontmoeting met uitblinkers op Paleis Noordeinde. Mooi om te zien en te horen hoe uitblinkers op zulke uiteenlopende gebieden zich in elkaar herkennen en elkaar inspireren!”, aldus koning Willem-Alexander op Facebook.

Etentje

Het was de 25ste keer dat het koningspaar dit etentje organiseerde voor landgenoten die op een of andere manier in de prijzen waren gevallen of een onderscheiding hadden gekregen in kunst & cultuur, media & journalistiek, wetenschap, sport of bedrijfsleven. Puts bijvoorbeeld kreeg de invitatie omdat hij wereldkampioen kortebaanzwemmen is geworden. Gerard Joling mocht aanschuiven vanwege zijn ‘Lifetime Achievement Award’.

In het bonte gezelschap bevonden zich ook turnster Sanne Wevers als sportvrouw van het jaar. Zilveren Camera-winnares Cigdem Yuksel en de winnaars van de Spinoza premie, de hoogleraren Wilhelm Huck en Bart van Wees.

 

BUZZR

 

 

Tags

FLOORTJE DESSINGGERARD JOLINGJESSE PUTSKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAPAUL VERHOEVENSANNE WEVERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck