Van Barneveld: wereldtitel is niet reëel, maar het geloof is er

Door:
02-12-2019

Raymond van Barneveld wil later deze maand in stijl afscheid nemen van de dartsport. “Is het realistisch om te zeggen dat ik de beker de lucht in til? Nee, maar het geloof is er nog steeds”, zegt de vijfvoudig wereldkampioen voorafgaand aan zijn laatste WK op de website van de PDC.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het afscheidsjaar van Van Barneveld verliep niet gladjes. Hij werd begin 2019 in Ahoy voor eigen publiek afgedroogd in de Premier League en wist op de kleine toernooien geen grote dingen te laten zien. “Het was een erg moeilijk jaar, een dramajaar zou je wel kunnen zeggen”, aldus Van Barneveld (52). “Soms had ik wedstrijden waarin ik dacht het nog te kunnen, maar in de volgende lukte het weer niet en ik snapte niet hoe dat kan. Dat is waarom ik stop, ik kan die pijn niet meer aan.”

Ondanks de pijnlijke nederlagen van de voorbije jaren hoopt ‘Barney’ herinnerd te worden als de darter uit zijn hoogtijdagen. “Ik wil herinnerd worden als de grote Van Barneveld, niet als diegene die altijd maar aan het klagen was”, aldus de Hagenaar, die in de eerste ronde van het WK aantreedt tegen de Amerikaan Darin Young.

“Ik werk zo hard als ik kan om mijzelf een kans te geven. Ik zal niet tevreden zijn met het winnen van één of twee wedstrijden. Eigenlijk ben ik alleen blij met de trofee, maar als je me nu een tweede plaats aanbiedt, dan zou ik die nemen.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD