Van Basten had geen warme band met succescoach Sacchi

Marco van Basten had tijdens zijn succesvolle periode als voetballer bij het Italiaanse AC Milan bepaald geen warme band met zijn toenmalige coach Arrigo Sacchi, zo onthult de spits in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera.

“Er was nooit een persoonlijke band tussen mij en hem. Ik had nooit het idee dat hij eerlijk was. Wanneer hij niet blij was met de manier waarop we trainden, reageerde hij dat af op de jongere en mindere spelers,” aldus van Basten.

Van Basten en Sacchi schonken AC Milan eind jaren ’80 en begin jaren ’90 drie landstitels en twee Europa Cups. In die periode speelden ook de Nederlanders Frank Rijkaard en Ruud Gullit in Milaan. Van Basten speelde van 1987 tot 1995 bij AC Milan. Hij scoorde 90 doelpunten in 147 duels.

Van Basten (55) vertelt ook dat hij in zijn tijd als trainer van Ajax heel wat te stellen had met Zlatan Ibrahimovic. Geregeld werd hij door de Zweedse aanvaller geprovoceerd. “Bij mijn tijd als coach van Ajax was er een jongen die me provoceerde. Hij zei tegen me: ‘Jij bent Van Basten’. Hij schoot de bal in mijn richting en zei: ‘laat me zien wat je kunt’. Maar door mijn zwakke enkel kon ik niet meer. Wie was die jongen? Dat was Zlatan Ibrahimovic”, zegt Van Basten.

 

BUZZS