Van Gaal onthult nieuwe biografie op 12 mei

Door:
10-02-2020

Op 12 mei verschijnt de nieuwe biografie van Louis van Gaal, geschreven door Robert Heukels. Vorig jaar werd bekend dat de oud-bondscoach van Oranje werkt aan een nieuw levensverhaal. In 2009 kwam al het dubbele boek ‘Louis van Gaal, Biografie & Visie’ op de markt. Dat bestond uit twee delen: een verhaal over zijn leven en een verhaal over zijn oefenstof en visie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Van Gaal heeft zijn levensverhaal nu laten opschrijven door journalist Heukels, die voor de biografie ook gesprekken voerde met diverse kopstukken uit de voetbalwereld onder wie Uli Hoeness, Erik ten Hag, Marc Overmars, Frank Rijkaard, Robin van Persie, Arjen Robben en Pep Guardiola. Van Gaal gaat in z’n biografie voor het eerst in op zijn periodes bij Bayern München en Manchester United en de zogeheten fluwelen revolutie van Johan Cruijff bij Ajax. Hij vertelt ook wie hij als zijn ‘natuurlijke’ opvolgers ziet.

“Het is tijd om mijn eigen verhaal te vertellen. Er zijn in de loop der jaren veel boeken over mij geschreven, in dit boek vertel ik zelf hoe het echt is gegaan”, aldus Van Gaal. Het boek verschijnt bijna 25 jaar nadat hij met Ajax de Champions League had gewonnen. De ploeg van Van Gaal won op 24 mei 1995 in de finale met 1-0 van AC Milan.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD