Veiling van auto’s en racepakken Formule 1 voor coronahulp

Door:
01-06-2020

De internationale autosportfederatie FIA gaat een veiling houden, waarvan de opbrengst is bedoeld voor het Rode Kruis en andere organisaties die zich inzetten voor de bestrijding van het coronavirus. De online-veiling, gehouden door het beroemde veilinghuis Sotheby’s, loopt van 15 tot en met 22 juni.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Meer dan zestig veilingstukken heeft de FIA al bij elkaar gekregen. Daar zitten niet alleen racepakken en helmen van Formule 1-coureurs tussen, maar zelfs hele auto’s. Zo is de Toyota TF109-01 te koop waarin Jarno Trulli en Timo Glock in 2009 vijf podiumplaatsen behaalden in de Formule 1. Toyota vertrok na dat jaar uit de Formule 1 en de bolide werd daarna gebruikt voor testsessies om Pirelli-banden te ontwikkelen.

Mercedes, de dominante renstal van de afgelopen jaren in de koningsklasse, biedt een complete race-outfit aan van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Het bestaat uit een pak, handschoenen en schoenen. Ook laat Mercedes een dag in de simulator veilen. Ferrari heeft voor de veiling de overalls van Charles Leclerc en Sebastian Vettel ter beschikking gesteld. De Britse oud-coureur Damon Hill veilt een helm en pak uit 1995, het jaar voordat hij namens Williams de wereldtitel pakte.

De foundation van de FIA heeft eerder al 1 miljoen euro gedoneerd aan de hulpdiensten.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD