Verdachte aangeklaagd: maar wordt de Maddie-zaak ooit opgelost?

Verdachte Maddie zaak aangeklaagd
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een nieuwe wending: een Duitse man is als officiële verdachte aangemerkt in de zaak rond de verdwijning van Madeleine McCann. Maar hoewel de puzzelstukjes steeds meer in elkaar lijken te vallen, blijft de grote vraag: wordt de zaak wel ooit opgelost?

Maddie verdween in 2007 tijdens een familievakantie in Portugal. In 2020, dertien jaar later, kwam er een nieuwe wending in de zaak. De Duitse politie liet toen weten een Duitse man die al in de gevangenis zat te onderzoeken in verband met de verdwijning van het meisje. Volgens Bild gaat het nog steeds om dezelfde persoon: Christian B.

Geen nieuw bewijs

Christian B., een Duitse pedofiel, werd twee jaar geleden al als hoofdverdachte gezien in de verdwijningszaak. De Duitse autoriteiten beweerden toen al bewijzen te hebben voor de moord op Maddie. Maar omdat er geen doorslaggevend bewijs werd gevonden, werd hij niet aangeklaagd.

De reden dat Christian nu wel aangeklaagd is, heeft helaas niet te maken met het feit dat er nieuw bewijs is gevonden. Ook ontbreekt er nog altijd doorslaggevend bewijs. Dat de verdachte nu wel is aangeklaagd, zou alles te maken hebben met het feit dat een verjaringstermijn van vijftien jaar geldt in Portugal. Dat meldt Bild.

Verjaringstermijn

Maddie verdween op 3 mei 2007 in Praia da Luz, een badplaats in het zuiden van Portugal, waar zij samen met haar ouders en vrienden op vakantie was. Over anderhalve week is het dus vijftien jaar geleden dat het meisje verdween. Wanneer Christian voor die tijd niet aangeklaagd zou zijn, kan hij in Portugal niet meer vervolgd worden voor de moord op Maddie.

Dat betekent een nieuwe wending, maar geen nieuw bewijs. En hoewel we steeds een stapje dichterbij de oplossing van de zaak komen én de hoofdverdachte is aangeklaagd, betekent het helaas nog geen doorbraak.

[poll id=”11″]

Tags

Maddie McCannMadeleine McCannVerdwijning

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie