‘Verdachte Maddie filmde gruwelijke misdaden’

Maddie McCann
Door: DitjesenDatjes
30-06-2020

Een analist bij de Duitse inlichtingendienst, Mark Hofmann, beweert dat de hoofdverdachte in de vermissingszaak van Madeleine McCann zijn misdaden heeft gefilmd. De beelden stonden op gevonden USB-sticks die Christian Brückner begraven had.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Geweld is ongezien’

Volgens Hofmann staan er duizenden video’s en filmpjes op de sticks van kindermisbruik. ,,Hij heeft zichzelf gefilmd”, zegt de analist in 60 Minutes Australia. Of de destijds driejarige Madeleine McCann, die verdween uit een Portugees vakantiepark, ook op de video’s of foto’s staat kan Hofmann niet zeggen. Wat hij wel kwijt kan is dat er beelden bestaan van de verkrachting van een 72-jarige toeriste in 2005. Brückner zou haar hebben neergeslagen met een metalen staaf. ,,Het geweld dat hij gebruikte is haas ongezien”, aldus Hofmann.

Bewijs voor overlijden

Hoewel Hofmann niet kan zeggen of Madeleine te zien is in de video’s en op de foto’s, maakt hij wel duidelijk dat de politie alle reden heeft om ervan uit te gaan dat het meisje dood is. ,, We hebben geen lichaam, maar er is wel genoeg bewijs om te stellen dat de verdachte haar vermoord heeft. We weten trouwens al twee jaar dat ze dood is.”

Brückner zit op dit moment vast in een Duitse gevangenis wegens drugsmisdaden. Deze week kan hij onder voorwaarden vrijkomen. De kans bestaat dat hij dan vlucht naar een land waar Duitsland geen uitleveringsverdrag mee heeft.

Meer DenD