Verstappen telt af naar eerste race

Door:
02-06-2020

Max Verstappen heeft weer een doel voor ogen. De organisatie van de Formule 1 maakte dinsdag de aangepaste kalender bekend voor de komende weken. Het seizoen start, vier maanden later dan de bedoeling was, op zondag 5 juli met de Grote Prijs van Oostenrijk in Spielberg.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik tel af naar de start van het seizoen 2020 in de Formule 1”, schreef Verstappen kort na de onthulling van het programma op Twitter. “Nog maar 33 dagen tot aan de eerste race.”

De 22-jarige Nederlander, die afgelopen seizoen als derde eindigde in het WK achter de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, liet zich de afgelopen dagen niet verleiden om zich te mengen in de protestacties naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse man George Floyd. Hamilton had z’n collega’s zondagavond aangespoord om verbaal van zich te laten horen. Heel wat coureurs gaven gehoor aan de stevige oproep van de zesvoudig wereldkampioen, maar Verstappen hield zich stil. Het feit dat de Formule 1 weer begint, zijn tak van sport, deed de coureur van Red Bull wel besluiten om iets op zijn sociale media te plaatsen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD