Verstappen wil meedoen om wereldtitel Formule 1

Door:
16-06-2020

Max Verstappen begint over ruim twee weken met hoge verwachtingen aan een Formule 1-seizoen waarvan nog niemand precies weet hoe dat eruit komt te zien. Het verandert echter niets aan de ambities van de 22-jarige Nederlandse coureur van Red Bull. Verstappen wil Lewis Hamilton van de troon stoten en wereldkampioen worden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Als team willen we met Aston Martin Red Bull Racing winnen”, zegt hij in een interview met David Coulthard op de website van zijn sponsor CarNext. “We willen voor het kampioenschap mee kunnen strijden. Dat is ons enige doel. Iedereen is enorm gemotiveerd en ik kan niet wachten tot we weer beginnen en te zien waar we staan. Hopelijk wordt het een spannend seizoen.”

De Formule 1 zou in maart beginnen in Australië, maar vlak voor de start van de eerste training werd de GP afgelast vanwege het coronavirus. In de weken erna verdween de ene na de andere race van de kalender. De organisatie heeft nu een nieuw programma gemaakt voor 2020. Vooralsnog staan daar acht races op, te beginnen op 5 juli in Oostenrijk. “Ik voel me goed en ik ben er klaar voor. Maar dat is te verwachten na zo’n lange pauze. Ik kijk ernaar uit om weer te beginnen”, aldus Verstappen, die vermoedelijk nog voor de eerste race hoort hoe de exacte kalender eruit komt te zien. De organisatie hoopt dit jaar vijftien tot achttien grands prix te kunnen houden.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD