Villa Poetin gekraakt: ‘Zijn luxeleven zal eindigen’

Villa Poetin gekraakt
Door: Charlotte Wijnen
14-03-2022

Activisten hebben een villa in het Franse Biarritz gekraakt die in bezit zou zijn van de familie van Vladimir Poetin. De activisten willen de villa gebruiken om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Eén van hen heeft de sloten van alle deuren veranderd en hing de woning vol met Oekraïense vlaggen.

Er zijn verschillende beelden van de actie verschenen op YouTube. Pierre Haffner, één van de activisten, postte verschillende video’s op zijn YouTubekanaal ‘Russia Today’. Op de beelden is te zien hoe iemand op het balkon staat met de Oekraïense vlag. ,,Overwinning in Biarritz, de overname van Poetins paleis”, luidt de boodschap.

3,4 miljoen euro

Het pand zou in handen zijn van mensen rond Poetin. Sinds 2012 staat het op naam van Kirill Shamaloc, die getrouwd was met Poetins dochter Yekaterina. De geschatte waarde van de villa is 3,4 miljoen euro. Toen Poetins dochter het huis aanschafte, zou ze alleen al meer dan 50.000 euro aan een tapijt hebben uitgeven, zo meldt The Daily Mail.

‘Er passen tientallen mensen in het huis”

De inbraak is een protestactie tegen de oorlog in Oekraïne. Een tweede activist, Vladimir Osechkin, liet op Facebook weten dat ze van plan zijn om een voorstel in te dienen bij de lokale autoriteiten om Oekraïense vluchtelingen in de villa op te vangen.

,,Er passen tientallen mensen in het huis”, aldus Osechkin. ,,Het luxeleven van Poetin en zijn familie en vrienden zal eindigen. Er moet een prijs worden betaald voor de oorlogsmisdaden en misdaden van zijn regime.”

Meer DenD