Vlieg- en shopverbod voor voetballers RB Leipzig

Door:
09-10-2019

De voetballers van RB Leipzig moeten huiselijker worden. Van de leiding van de Duitse topclub hebben ze een vlieg- en shopverbod opgelegd gekregen. “Het gaat om de belasting van je lichaam. We zien niet graag dat spelers tijdens een normale trainingsweek hun vrije dagen benutten om door Europa te vliegen. Als je ergens gaat shoppen en dan weer terugvliegt, is dat belastend”, zei technisch directeur Markus Krösche in Sport Bild.

“We moedigen spelers aan de vrije dag voor herstel te gebruiken en niet als mogelijkheid om te gaan winkelen in Parijs of New York.” De club heeft geleerd uit het verleden. Met name een aantal Franse spelers onder wie de extraverte aanvaller Jean-Kevin Augustin, inmiddels verhuurd aan AS Monaco, benutten hun vrije dagen om eropuit te vliegen.

Voor interlandweken zoals deze gelden andere wetten. Trainer Julian Nagelsmann heeft de spelers die niet voor hun land hoeven uit te komen vrij gegeven van woensdag tot en met zondag. Reisjes binnen Europa zijn toegestaan. “Julian heeft er goede ervaringen mee. Het heeft zin omdat spelers ook mentaal af en toe bij moeten komen”, aldus Krösche.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen