Voetballers Bologna rijden na zege langs zieke Mihajlovic

Door:
16-09-2019

De spelersbus van de Italiaanse voetbalclub Bologna heeft na de zege bij Brescia (3-4) op de terugweg een tussenstop gemaakt bij een ziekenhuis. De spelers wilden de zege even vieren met hun trainer Sinisa Mihajlovic, die chemotherapie krijgt als onderdeel van zijn behandeling tegen leukemie. Via de sociale media doken beelden op van het spontane feestje bij het ziekenhuis.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bij Mihajlovic werd in de zomer leukemie geconstateerd. Desondanks probeert de 50-jarige Serviër toch nog zoveel mogelijk te blijven werken. Mihajlovic zat bij de eerste competitiewedstrijden van dit seizoen ‘gewoon’ op de bank, met een muts over zijn kale hoofd. De trainer kreeg in de stadions een groot applaus van de fans.

Tegen Brescia ontbrak Mihajlovic echter op de bank. In de rust, bij een achterstand van 3-1, belde hij vanuit het ziekenhuis zijn assistent Emilio De Leo op. De Serviër gaf de nodige aanwijzingen door en zag op televisie hoe zijn elftal in de tweede helft de wedstrijd naar zich toetrok, mede dankzij een doelpunt van Stefano Denswil. Met 7 punten uit drie duels staat Bologna op de tweede plek in de Serie A, achter Internazionale. Naast Denswil spelen met Mitchell Dijks en Jerdy Schouten nog twee Nederlanders bij Bologna.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD