Voetbalsters Barcelona winnen eerste ‘Clásico’ met 9-1

Door:
07-09-2019

De voetbalsters van FC Barcelona hebben de eerste ‘Clásico’ in de Primera Division voor vrouwen met grote cijfers gewonnen. De Catalaanse ploeg versloeg CD Tacón, de club die onlangs door Real Madrid werd overgenomen, in het gloednieuwe Estadi Johan Cruyff met maar liefst 9-1. De Spaanse international Jennifer Hermoso, overgekomen van Atlético Madrid, maakte een hattrick.

Alèxia Putellas maakte het eerste officiële doelpunt in het stadion dat de naam van de beroemde nummer 14 draagt. Bij rust stond Barcelona al met 4-0 en in de tweede helft ging de ploeg vrolijk door met scoren. Stefanie van der Gragt zag het vanaf de bank allemaal aan. Lieke Martens, herstellende van een teenblessure, ontbrak in de selectie van Barcelona.

CD Tacón is al een paar jaar actief in de Spaanse vrouwencompetitie. Afgelopen seizoen promoveerde de club uit Madrid naar het hoogste niveau. Real Madrid besloot Tacón vervolgens over te nemen, zodat de ‘Koninklijke’ ook een vrouwentak heeft. Dit seizoen speelt Tacón nog onder eigen naam door, volgend jaar gaat de vrouwenploeg ook als Real Madrid spelen. Toch werd het duel van zaterdag met Barcelona al beschouwd als de eerste ‘Clásico’ bij de vrouwen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD