Voice-regisseur op de vlucht?

Verdachte Voice regisseur uitgeweken naar het buitenland?
Door: Matthieu Slee
24-01-2022

Vijftien meldingen kreeg BOOS over een regisseur van The Voice. Nu wordt de naam van deze regisseur nog verzwegen. Maar hoe lang nog? En heeft ook deze ‘MeToo-verdachte’ ons land inmiddels ontvlucht, zoals wordt gefluisterd…

In vergelijking met Marco Borsato, Ali B en Jeroen Rietbergen is de regisseur van The Voice er tot op heden genadig vanaf gekomen. Hoewel zijn naam op diverse nieuwsredacties bekend is, wordt die bewust niet naar buiten gebracht. De man is in tegenstelling tot Marco, Ali en Jeroen namelijk geen publiek figuur.

Schaamte
De redactie van BOOS kreeg vijftien meldingen over deze regisseur. ,,Deze man zou vaak ongepaste seksuele opmerkingen maken en ongewenst handtastelijk zijn’’, zei presentator Tim Hofman. In het Brabants Dagblad vertelde een oud-deelneemster aan The Voice: ,,Ook ik heb dingen gedaan die ik achteraf gezien nooit had willen doen en waar ik me nu voor schaam.” Ze spreekt vooral over Jeroen Rietbergen en de regisseur.

Een sfeer
Volgens deze kandidate, die anoniem wil blijven, blijft de regisseur te veel buiten beeld. ,,Ondanks wat nu gesuggereerd wordt, konden de bandleider en regisseur bepalen of je de volgende dag nog meedeed of niet. Iedereen voelde dat je er elk moment uit kon liggen, waardoor een sfeer ontstond waarbij je wel moest meewerken als je verder wilde komen. Want zij konden je maken of breken.”

Mijn topje
In de krant vervolgt de vrouw: ,,De regisseur vroeg of ik mijn topje wat lager kon trekken. Hij zei: ‘Jij hebt bepaalde talenten, die moeten we goed in beeld brengen’. Het voelt als een klein ding, waarschijnlijk is het niet eens strafbaar, maar wat ik duidelijk wil maken, is dat het heel moeilijk kan zijn om tegen zoiets in te gaan. En dan ben ik iemand die niet eens op haar mondje is gevallen.” 

Verlaten
Ondanks dat hij vooralsnog nergens met naam en toenaam wordt genoemd, lijkt het deze regisseur toch te heet onder de voeten te worden. Net als Jeroen Rietbergen zou ook hij inmiddels naar het buitenland zijn vertrokken. En net als Rietbergen zou ook deze regisseur door zijn vrouw zijn verlaten. BOOS had eerder contact met de regisseur die vooralsnog alle aantijgingen ontkent. 

Meer DenD