Voice Senior-winnaar Henny Thijssen bezorgt chaotische Jinek hoge kijkcijfers

Henny Thijssen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met geen woord werd er bij Jinek aan tafel gerept over de nieuwe coronamaatregelen van gisteravond. Er was in de studio geen viroloog te bekennen. Wie heeft ooit gedacht dat er bij Eva slingers uit het plafond zouden neerdalen ter gelegenheid van een feestje rond de winnaar van The Voice Senior?

Ben je daarvoor van de Publieke Omroep naar de commerciëlen gegaan?

Jinek was deze vrijdagavond ingeruimd voor het Eurovisie Songfestival, een item zonder enige relevantie en met veel gekwek. Daarna voerde Eva tenenkrommende gesprekjes met coaches, presentatoren en finalisten van The Voice Senior. De talkshow van de voorheen zo harde nieuwsjournaliste was het decor van de Talpa-pretfabriek.

Zigeuner

Voor een goed begrip: helemaal terecht dat Henny Thijssen won. En dan heb je nog niet eens zijn geweldige uitvoering van Leef als een Zigeuner gehoord.

Waarom de finale van The Voice Senior niet in een liveshow werd verpakt, maar een maand geleden al is opgenomen, zal wel met corona te maken hebben. Uiteraard kon er gestemd worden en kwam de uitslag in de talkshow van Eva Jinek.

Het is een oude truc die nog steeds werkt. Want daarmee wordt tijd gekocht voor de lucratieve stemronde en wordt de talkshow van Eva, die beduidend minder kijkers trekt dan gehoopt, automatisch aan meer publiek geholpen.

Frans Bauer

Het was overigens dankzij Frans Bauer die Henny Thijssen een duwtje gaf, want als het aan Angela Groothuizen, Ilse DeLange en Gerard Joling had gelegen had Henny de finale kunnen bekijken vanaf zijn bank in Enschede.

Het was ook Frans Bauer die de winst van de man uit Twente terugbracht tot de kern: Henny Thijssen is de koning van het levenslied. Hij heeft de snik in zijn stem en de tranen in zijn ogen wellen op als hij zingt over het leven. Misschien nog wel meer dan de legendarische Johnny Hoes, wie kent hem nog, ooit was.

Beschamend

Dat de 88-jarige Evert, de beste zanger van het gezelschap, niet won moeten we op de koop toenemen. En ja, vooral de opmerking van Martijn Krabbé bleef hangen. Toen in de coronacrisis ouderen in een beschamend commentaar tot dor hout werden verklaard was dat de prikkel voor de makers van The Voice Senior om uit protest tegen zo veel schandaligheid deze zeer geslaagde editie door te zetten.

Tags

EVA JINEKEVERTFRANS BAUERGERARD JOLINGGOED BEKEKENRTL4TALPA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck