Voor het eerst levert India de beste hockeyer ter wereld

Door:
13-02-2020

Voor het eerst mag India pronken met de beste hockeyer van de wereld. Manpreet Singh, aanvoerder van de nationale ploeg, werd in de verkiezing van de internationale federatie FIH gekozen tot de beste speler in 2019. Singh leidde India afgelopen jaar via het kwalificatietoernooi naar de Olympische Spelen.

De 27-jarige Singh debuteerde in 2011 in de nationale ploeg. Hij speelde al meer dan 260 interlands, onder meer op de Olympische Spelen van Londen 2012 en Rio 2016. “Ons grootste doel in 2019 was kwalificatie voor de Spelen. In ieder toernooi hebben we het goed gedaan”, zegt de middenvelder. “We hebben heel wat jonge talenten in onze ploeg die meegaan naar de Spelen. Ze zijn er klaar voor.”

Singh kreeg in de verkiezing onder nationale bonden, spelers, fans en journalisten ruim 35 procent van de stemmen. De Belg Arthur van Doren, de winnaar van 2017 en 2018, eindigde als tweede met 20 procent. Bij de mannen was geen enkele Nederlander genomineerd. Jonas de Geus behoorde tot de vijf kandidaten voor de talentenprijs, maar ook daar won een hockeyer uit India: de 19-jarige Vivek Prasad.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen