Vrouw Fernando Ricksen wanhopig: ‘Ik kan niet naar hem toe’

Door: Tanja Brouwer
09-07-2019

Veronika, de vrouw van oud-voetballer Fernando Ricksen, is wanhopig. Het ziet ernaar uit dat zij de laatste dagen van haar man, die aan ALS, niet kan meemaken. De vrouw heeft geen geld om van Spanje, waar zij woont, naar zijn hospice in Schotland reizen. Daarom smeekt ze nu de ex van Fernando om eindelijk het bedrag te geven wat ze nog schuldig is.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Schuld

Al sinds 2009 is er gedoe over geld tussen Fernando en zijn ex Graciela L’Ami. Later sleepte Fernando zijn ex voor de rechter omdat zij tonnen van zijn geld zou hebben gespendeerd aan een luxe levensstijl. De rechter besloot dat L’Ami 370.000 euro aan Ricksen moest betalen, maar daar heeft hij nog geen cent van gezien.

Stress

Veronika hoopt dus dat L’Ami eindelijk haar schuld betaalt aan Fernando en dat zij dat geld kan gebruiken om de oversteek naar Schotland te maken. De hele situatie zorgt voor veel stress bij Veronika, maar ook bij Fernando. ,,Het is teveel voor hem. De stress maakt hem alleen nog maar zieker. Ik sms’te hem en hij zei: „Ik kan dit niet handelen”. Hij kan wel huilen. Het is erg emotioneel voor hem als hij aan zijn gezin denkt”, zegt Veronika tegen de krant The Scottisch Sun. ,,Hij maakt zich zorgen over wat er van mij en Isabella komt als hij er niet meer is.”

De afgelopen weken is Fernando erg verzwakt. Eind juni werd de laatste benefietavond ter ere van Ricksen georganiseerd waar zijn fans afscheid van hem konden nemen en geld konden doneren voor onderzoek naar ALS.

Meer DenD