Vrouw sneller dan man over zeven marathons in één week

Door:
14-02-2020

De Deense atlete Kristina Madsen heeft de World Marathon Challenge gewonnen. De challenge bestaat uit zeven marathons op zeven verschillende continenten die in één week worden gehouden. Madsen kwam tot een gemiddelde tijd van 3 uur, 25 minuten en 57 seconden, een record volgens de organisatie.

De Deense was daarmee ook sneller dan de winnaar bij de mannen, de Pool Milosz Pasiecznik. Hij kwam tot een gemiddelde tijd van 3.35.25. De deelnemers liepen in zeven dagen marathons op Antarctica, in Afrika, Australië, Azië, Europa, Zuid-Amerika en tot slot in Noord-Amerika, met de finish in Miami. De lopers werden met een chartervlucht steeds van het ene naar het andere continent gebracht.

Het was de bedoeling dat de Marathon Challenge zou starten op Antarctica, maar vanwege het slechte weer werd de eerste wedstrijd verplaatst naar de Zuid-Afrikaanse stad Kaapstad. Een dag later legden de lopers alsnog een marathon op het meest zuidelijke continent af. Vrijwel alle deelnemers zetten daar hun ‘slechtste’ tijd neer. Madsen deed bijna 4 uur over de 42,195 kilometer over Antarctica.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen