Waar is de NOS Journaal shuffle gebleven van Annechien?

Goed bekeken
Door: Jos La Grande
22-05-2020

Het meest populaire tv-programma van Nederland is jaar in jaar uit het NOS Journaal. Een geoliede nieuwsmachine met gezag en bepalend voor hoe Nederlanders het nieuws adopteren.

Er werken kundige journalisten. Soms nieuw en talentvol, zoals Malou Petter (beslist geen van familie van de naamgenote die getrouwd is met een bekende cabaretier) afkomstig van het Jeugdjournaal tot ene Gerri Eickhof, Martijn Bink en Ron Fresen (‘het kan inderdaad nog alle kanten op’).

Dat het NOS Journaal zo ongeveer álles ‘verantwoord’, ‘degelijk’ en vooral ‘politiek correct’ doet, is bekend. Onder andere ook met politiek commentator Xander van der Wulp, die in de voetsporen van zijn van vader Gerard van der Wulp lijkt te treden. Het arbeidscontract bij de Rijksvoorlichtingsdienst ligt voor Xander al klaar.

Geen kwaad woord dus over dit NOS Journaal, waar dagelijks zo ongeveer twee miljoen landgenoten naar kijken. Niet alleen de inhoud, maar ook de vorm is in deze kringen belangrijk. Er wordt dan altijd met een schuin oog gekeken naar de journaals in de omringende landen. Over kleuren, kleding en zelfs de schoenen (opgeslagen in een NOS-kledingkast op de redactie) wordt nagedacht.

Maar wat zagen we op deze vrijdagavond opeens voorbij komen? Annechien Steenhuizen, één van de anchors die we al enkele jaren bewonderen vanwege haar dagelijkse NOS-shuffle, zien we als de koffie wordt uitgeschonken na de aardappels, groente en vlees, opeens staand achter een desk. 

Wat is hier aan de hand NOS? 

Meer DenD