Waarom er geen derde seizoen De Luizenmoeder komt…

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Hans Jacobs

Met de aankondiging van Diederik Ebbinge dat hij stopt als Meester Anton in De Luizenmoeder lijkt het definitieve einde van de populaire serie in zicht. Weekblad Privé zet uiteen waarom een derde seizoen van de gouden tv-formule komt: de acteurs willen zich ook op andere klussen richten en sommige castleden irriteren zich mateloos aan de geldwolven die de gevleugelde uitspraken van juf Ank hebben gekaapt.

Irritaties

De ongekende populariteit van De Luizenmoeder, die met meer dan vijf miljoen kijkers een kijkcijferkanon mag worden genoemd, is de commercie niet ontgaan. Zo kwam een drogisterijketen onder andere met telefoonhoesjes, pannenlappen en luizenzakken met daarop quotes van juf Ank, zoals: ‘dagg dagg dagg’, ‘dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder’ en ‘zie ik eruit alsof ik humor heb’.

Chagrijnig

De deal die er gesloten was met de keten was bij de acteurs niet bekend. Ze werden overrompeld met berichten er over. Dit zou volgens Diederik Ebbinge alleen niks te maken hebben met het stoppen van de serie. ,,Ik klink misschien naïef, maar ik wil me niet druk maken over geld daar krijg je een chagrijnig leven van”, zei hij daarover.

Niet alleen Diederik irriteert zich aan hoe het er aan toe gaat. Zo zag Ilse Warringa (juf Ank), in De Wereld Draait Door hoe André van Duin aan de haal ging met haar liedje ‘Hallo Allemaal’. Warringa laat dan ook weten dat het nummer voor haar een speciale waarde heeft. Haar dochtertje oefende dit nummer ooit op een harp.

‘Een BN’er voor de verkoop’

De actrice ergert zich eraan dat iedereen nu alleen maar haar als De Luizenmoeder wil hebben. Ilse staat namelijk al twintig jaar in het theater. De stukken die zij speelt, trekken een ander, kleiner publiek. ,,Ik heb types als Juf Ank al minstens drie keer op het toneel gespeeld. Dan denk ik: Was een keer in het theater komen kijken! We hebben jaren lopen leuren met projecten van Bloody Mary en bijna niemand durfde het aan. Er moest altijd een BN’er bij ‘voor de verkoop’.”

Werken met je ex…

Henry van Loon (congierge Volkert) heeft een heel ander probleem spelen in de serie. Zijn relatie met Jeniffer Hoffman, Hannah in de serie, was net gestopt toen de opnames voor het programma begonnen. ,,Dat was niet makkelijk, nee. De opnames waren vorige zomer. Toen waren we al uit elkaar, sinds maart. Het was niet mijn keuze”, vertelt van Loon aan Privé.

Tags

DE LUIZENMOEDERDIEDERIK EBBINGEHENRY VAN LOONILSE WARRINGAJENNIFER HOFFMANJUF ANK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck