De Week van Emile Bode: over de krentenkakkers van Nespresso

Emile Bode
Door: DitjesDatjes
01-07-2017

,,Wij hebben een espressoapparaat van Siemens (voor bonen) en ook een apparaat van Technivorm voor gemalen filterkoffie. Maar het kleine Magimix-apparaat voor koffiecupjes gebruiken we het vaakst. De officiële naam voor de cups is overigens capsules, maar geen hond die dit woord gebruikt. Capsules doen mij denken aan ruimtereizen. Ik heb uitgerekend dat wij minstens tien cups per dag gebruiken. Ik drink vier tot vijf kopjes, mijn vrouw drie en de dagelijkse visite is op z’n minst goed voor twee.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Nooit in de aanbieding

,,Wij hebben een voorkeur voor het merk Nespresso, maar die cupjes kosten gemiddeld 38 eurocent. Dit betekent, dat wij bijna 1400 euro per jaar aan koffiecups uitgeven. Of wel 365 x 10 x 0.38 en dan kom je op €1387. Daar krijg je bijna een rolberoerte van. De afgelopen tijd hebben wij goedkopere merken geprobeerd. Die van Albert Heijn kosten circa 30 cent net als Dolce Gusto, maar er zijn ook cups voor 15 eurocent en Dirk heeft deze week 20 koffiecups van L’Or voor slechts 4 euro. Laatst zag ik 104 cupjes van Dolce Gusto voor slechts €22,95.
Bij Nespresso is never nooit iets in de aanbieding. Je kunt 150 capsules voor €57,70 kopen, maar dan ben je nog 38 eurocent per cupje kwijt en krijg je smaken die je helemaal niet wil. Die Zwitsers zijn dus echte krentenkakkers. Geen wonder dat het land van Heidi zo rijk is. Mijn vrouw en ik hadden allang Nespresso-erelid moeten zijn, alleen al omdat we elke keer de lege cupjes trouw aan de postbode meegeven.”

Verstoppen voor bezoek

,,Ons experiment is nu voorbij en vrouwlief en ik zijn toch tot de conclusie gekomen dat we Nespresso het lekkerste vinden. Mijn vrouw de Rosabaya en ik de Fortissio en Vivalto. Ik zou kunnen bezuinigen door de visite cupjes van 20 eurocent te geven. Dat levert per jaar 150 euro op. Ik ken trouwens verschillende mensen die hun Nespresso verstoppen als er bezoek komt. Ik geloof dat ik dit niet doe en gewoon doorga met Nespresso. Of ik ga de bonen weer malen. Misschien heeft u een beter idee. Wat is uw favoriete koffie?
Verklaart u ons voor gek dat we jaarlijks zoveel geld aan cafeïne uitgeven?”

Mail het naar [email protected]

Emile Bode

 

 

 

Meer DenD