Werder Bremen wijst ‘absurde’ kritiek af

Door:
06-06-2020

Absurd, zo noemt directeur Frank Baumann van Werder Bremen de kritiek die zijn club krijgt op het fanatisme langs de kant van de stafleden en reserves. Trainer Adi Hütter van Eintracht Frankfurt had zich deze week gestoord aan het gedrag van de Werder-mensen op de bank, vooral dat van de keeperstrainer. “Bij iedere beslissing van de scheidsrechter springen ze omhoog. Dat getuigt van weinig respect”, zei Hütter, wiens elftal in het lege Weser-stadion met 3-0 won.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Oliver Glasner, de trainer van VfL Wolfsburg, had in de aanloop naar het duel van zondag met Werder Bremen ook al kritische opmerkingen geplaatst over het fanatisme op de bank bij de tegenstander. “Ze doen alles om het de opponent zo moeilijk mogelijk te maken. Zowel op het veld als langs”, aldus Glasner.

Baumann vindt het allemaal maar onzin. “Het is absurd om kritiek te leveren op de sfeer in een stadion. Wij gaan toch bij een uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund ook niet roepen dat de zuidtribune stil moet zijn? We doen er alles aan om de ploeg te inspireren, dat hebben we in onze situatie ook nodig”, zei de directeur van de degradatiekandidaat. “Dat wij de ploeg aanmoedigen en naar voren schreeuwen, daar is toch niets verkeerd aan?”

Bremen, de ploeg van Davy Klaassen, staat op de zeventiende en daarmee voorlaatste plaats. Degradatie dreigt dus voor de groen-witte brigade.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD