Werkloze Allegri heeft geen haast

Door:
06-12-2019

De naam van de Italiaanse voetbaltrainer Massimiliano Allegri duikt steeds op als er een vacature ontstaat bij een Europese topclub, maar Allegri staat niet te springen om weer aan de slag te gaan. De 52-jarige Italiaan geniet momenteel van een ‘sabbatical’. Allegri is niet van plan om daar voor de zomer verandering in te brengen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Toen ik na het afgelopen seizoen vertrok bij Juventus, heb ik direct besloten er een jaar tussenuit te gaan”, zei Allegri bij ESPN. De Italiaan leidde Juventus in vijf jaar naar vijf landstitels in de Serie A, maar het gewenste Europese succes bleef uit, al haalde de ‘Oude Dame’ onder zijn leiding wel twee keer de finale van de Champions League. Allegri werd de afgelopen weken in verband gebracht met Bayern München en Arsenal, twee clubs die hun trainer dit seizoen ontsloegen.

“Volgend jaar wordt een belangrijk jaar. Ik ga dan een belangrijke beslissing nemen en daar moet ik klaar voor zijn”, zei Allegri, die Engelse les volgt in Milaan. “Na vijf jaar bij Juventus en een jaar ertussenuit, wil ik het niet slecht gaan doen als ik weer terugkeer in de voetballerij.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD