Wielerteam Dimension Data stapt over op blauw en zwart

Door:
12-11-2019

De wielrenners van het team dat nu nog Dimension Data heet, zijn volgend jaar te herkennen aan kleding die blauw met zwart is. De ploeg gaat verder onder de naam NTT Pro Cycling en daar hoort een verandering van kleur bij. Dimension Data reed de afgelopen jaren in witte shirts met groene en zwarte accenten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Zuid-Afrikaanse wielerploeg werd in 2007 opgericht en kreeg in 2016 een licentie voor de UCI WorldTour. Het team zet zich in voor de stichting Qhubeka, die zoveel mogelijk mensen in Afrika aan een fiets wil helpen. Onlangs werd de honderdduizendste fiets overhandigd door Qhubeka.

Dimension Data maakt als hoofdsponsor nu plaats voor NTT, een telecomgigant uit Japan. De nieuwe shirts werden dan ook gepresenteerd op het hoofdkantoor van NTT in Tokio. De ploeg nam afscheid van onder anderen topsprinter Mark Cavendish, maar haalde daar met Victor Campenaerts de houder van het werelduurrecord voor terug. De Belg mag zich bij zijn nieuwe werkgever volledig gaan bezighouden met tijdrijden. Hij wil komend jaar pieken op de Olympische Spelen in Tokio. Voor NTT Pro Cycling rijden verder onder anderen Edvald Boasson Hagen, Roman Kreuziger, Michael Valgren en Giacomo Nizzolo.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD