Wielrenner Mollema kijkt uit naar eerste wedstrijdkilometers

Door:
14-02-2020

Bauke Mollema kijkt uit naar de start van zijn seizoen. De Groningse wielrenner van Trek-Segafredo staat woensdag aan de start van de Ronde van de Algarve. “Ik kan niet wachten om weer een rugnummer op te spelden”, zegt Mollema, die voor de tweede keer aan de Portugese rittenkoers deelneemt. In 2018 finishte hij als tweede in de koninginnenrit en eindigde hij als vierde in het klassement.

“De winter is perfect verlopen, zonder blessures of andere problemen. Ik ben volledig hersteld van een energieverslindend einde van het vorige seizoen. We hebben besloten mijn eerste optreden later te plannen dan de afgelopen jaren. We hebben er ook een trainingskamp op de Teide (een vulkaan op het eiland Tenerife) aan toegevoegd. Ik heb zo in de voorbereiding heel wat werk verricht”, aldus Mollema, afgelopen najaar winnaar van de Ronde van Lombardije. Hij ziet kansen in de Algarve, waar de Italiaan Vincenzo Nibali debuteert als ploeggenoot. “Het is een parcours dat me ligt met twee aankomsten behoorlijk explosief bergop en een tijdrit over een parcours dat goed loopt. Het wordt een mooie test.”

De Ronde van de Algarve begint woensdag met onder anderen ook Mathieu van der Poel die er zijn wegseizoen begint.

 

BUZZS

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen