Wielrenner Naesen waande zich met pensioen

Door:
07-07-2020

De Belgische wielrenner Oliver Naesen is blij dat hij met zijn ploegmakkers van AG2R op trainingskamp is in de Franse Alpen. De nummer 2 van vorig jaar in Milaan-Sanremo kijkt uit naar de herstart van het wielerseizoen na de lange pauze vanwege de coronacrisis. “Eindelijk voel ik me weer topsporter”, zegt hij. “De afgelopen maanden had ik meer de indruk dat ik een gepensioneerd wielrenner was.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Onder strikte veiligheidsmaatregelen zijn de renners weer samen op stage. “Elke renner slaapt nu apart en we gebruiken veel vaker onze handgels. Aan tafel staat er een stoel tussen elke renner. Maar het is vooral voor de staf meer werk: de fietsen worden na het poetsen met een speciale spray ontsmet, de massagetafels worden na elke renner ontsmet.”

Het deert Naesen niet. “Die laatste maanden thuis voelde ik me geen topsporter meer, ondanks die 600, 700 kilometer die je traint per week. Nu met deze twee stages leef je weer echt als een topsporter. Alles staat weer in dienst van de koers.”

“Het wordt een vreemd jaar”, denkt Naesen. “Er gaan renners naar voren komen van wie we nog nooit gehoord hebben of het beste nog niet gezien hebben. En omgekeerd: er zullen goede renners zijn die misschien wel hun ‘motor’ hebben opgeblazen de afgelopen maanden. Iedereen heeft hard getraind, maar sommigen hebben misschien wat overdreven.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD