Wim droomde niet van boerenleven

Door: Tanja Brouwer
09-11-2018

Boer Wim is tegenwoordig akkerbouwer. Het enige wat er nog miste in zijn leven is een vrouw, en dan heeft hij écht het ‘boerengeluk’ gevonden. Maar eigenlijk wilde hij helemaal geen boer worden. Pas toen hij 15 jaar oud was besefte hij wat er mooi is aan boer zijn, en dat terwijl hij zijn hele leven op de boerderij woonde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Stage

Dat hij geen boer wilde worden, heeft alles te maken met zijn vader. In een openhartig gesprek met Yvon Jaspers, dat is terug te luisteren in een podcast op de site van Boer zoekt Vrouw, vertelt Wim over hoe de liefde voor het boerenleven groeide.
,,Ik wilde tot mijn vijftiende geen boer worden. Toen ging ik bij een boer in de buurt een jaar stage lopen, dat was één dag in de week. Zoals hij dat deed vond ik het ook mooi. Die hield gewoon van het boeren leven. Hij deed het op een nette manier, dat ik dacht: ‘Zo zou ik het ook wel willen hebben’.”
Thuis zag hij dat ‘boerengeluk’ namelijk niet. ,,Ik heb een vader, en bij hem kon ik het plezier nooit heel erg zien. Het was altijd van probleem naar probleem had ik toen het idee. Ik had nooit de andere kant gezien.”

Genieten

Pas toen Wim naar de andere boer was geweest, zag hij in dat zijn vader op zijn manier genoot van het boer zijn. De krullenbol heeft uiteindelijk het bedrijf van zijn vader overgenomen en geniet nu zelf ook, hopelijk binnenkort samen met Marit, van het boeren bestaan.

Meer DenD