Winkel van de Maand: Drogisterij van Mourik

Drogisterij Van Mourik
Door: DitjesDatjes
25-05-2017

Van Mourik, de enige echte drogisterij

Drogisterij Van Mourik aan de Frederik Hendriklaan 270 is een begrip in Den Haag. Kasper en zijn vader Cor van Mourik (79) zijn in hun hagelwitte jassen een vraagbaak voor veel klanten.

Daar waar de grote ketens het voor het zeggen hebben en het aantal zelfstandige drogisterijen in de afgelopen tien jaar is gehalveerd, blijft Van Mourik fier overeind. Dat komt door het enorme assortiment van ouderwetse en moderne producten en de vakbekwaamheid van het personeel. 

Kasper en zijn vader Cor van Mourik in de drogist.
Kasper en zijn vader
Cor van Mourik in de drogist.

Kasper van Mourik zegt: „Diverse producten importeren wij zelf. Daarom kun je ze bijna nergens anders kopen. We bestellen Reckitt Blue, het beroemde blauwsel om de was nog witter te maken, in Zuid-Amerika. We verkopen nog mondwater van Odol. Nadat Blokker stopte met het populaire poetsmiddel Starglanz verkopen wij het.

En waar kun je nog mottenpapier van het merk Aeroxon kopen? Nou, bij ons!” De overvolle winkel aan een van de gezelligste winkelstraten van Den Haag is ook een belevenis. Het assortiment is indrukwekkend: borstelwerk, schoonmaakartikelen, maar ook stijfsel, medicijnen, vitaminen, geuren, kaarsen, servetten en de winkel is tevens specialist in mondverzorging. 

Het is heerlijk om de website drogisterijvanmourik.nl af te struinen. Alleen al de hoeveelheid verschillende tablettendoosjes van het merk Blockland is fenomenaal. Dat geldt ook voor de hoeveelheid erectiepillen…

Drogisterij Van Mourik
Frederik Hendriklaan 270
Den Haag.
www.drogisterijvanmourik.nl

Meer DenD