Winkel van de maand: Boom in Alkmaar

Bernadette in haar winkel.|De winkel anno 1915.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Bij Boom word je gelukkig

Het is een wonder dat de firma Boom aan de Huigbrouwerstraat 3 in hartje Alkmaar nog bestaat. En dat sinds 1835.

In 2012 vond een verwoestende brand plaats en leed het monumentale pand veel waterschade. Maar alles kon in oude staat worden hersteld inclusief de kassa met draaislinger en halve centen uit 1902.

 

De winkel anno 1915.
De winkel anno 1915.

Boom heeft zich van oudsher gespe­ciali­seerd in klompen, borstels, huishoude­lijke artikelen en touw. Via de site ouderwetsewinkel.nl kun je ook van alles bestellen. ,,Het is een winkel waar je gelukkig van wordt”, zegt eigenaresse Bernadette Boom-de Waard die er al 35 jaar de scepter zwaait, en daar is geen woord van gelogen. 

Het assortiment is indrukwekkend. De producten die je bijna nergens kunt kopen, springen eruit: theepottuitjes, radiatorragers, stijfsel, blauwsel, schoorsteenveegsets, de beroemde theedoeken van het merk DDDDD (De Doek Die Direct Droogt): het is slechts een korte opsomming. De vele duizenden artikelen staan tot aan het plafond in de winkel opgestapeld. De collectie borstels is indrukwekkend: afwasborstels, bezems, zwabbers, luiwagens, werkborstels, plumeaus enzovoort. 

Een speciale vermelding verdienen producten van Unger; de beste raamtrekkers ter wereld. De vervangrubbers zijn er ook los verkrijgbaar. 

Fa. Boom, Huigbrouwerstraat 3 Alkmaar, ouderwetsewinkel.nl

Tags

Alkmaarfirma BoonUngerWinkel van de maand

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie