Winst zonder gevecht voor Lucia Rijker

Rijker
Door: Jos La Grande
21-05-2019

Haar hele kickboks-carrière lang bleef Lucia Rijker ongeslagen, maar deze keer won ze een onderscheiding zonder dat er ook maar een tik voor hoefde te worden uitgedeeld. De geboren Amsterdamse, die sinds 20 jaar in Los Angeles woont, won in het hoofdstedelijke Apollo Hotel de Strong Women Award 2019.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

„Deze prijs vind ik belangrijk omdat ik denk dat het vrouwen samenbrengt”, zegt Lucia. „Het is lastig voor vrouwen aan de top en dan is het belangrijk om elkaar te steunen en aan te vullen. En dat is precies wat deze award doet.”

Een absolute powervrouw, zo noemde organisator Betty de Groot, die de award voor de zesde keer uitreikte Lucia. Een aantal illustere dames ging Lucia Rijker voor en velen van hen waren aanwezig bij de verwenmiddag voor ‘vrouwen die het verdienen’. Zakenvrouw Annemarie van Gaal, die de titel vorig jaar toebedeeld kreeg, overhandigde haar opvolgster de prijs. 

Met meer dan vijftig wedstrijden gedurende haar carrière waarin ze ongeslagen bleef, mag ‘Lady Tyson’ een ware Strong Woman worden genoemd. Wat is haar motto? „Als vechter vertelde ik mezelf altijd: ‘Talent is nutteloos in handen van een lafaard’.’’ 

Meer DenD