Wolves verrassen City in finale in Azië

SHANGHAI – Manchester City heeft naast de eerste prijs van het seizoen gegrepen. De Engelse kampioen moest op het toernooi om de Azië Cup in de finale via strafschoppen buigen voor Wolverhampton Wanderers. De twee clubs uit de Premier League wisten in Shanghai in de reguliere speeltijd geen doelpunt te maken (0-0).

Voor City ging het mis vanaf de stip. Al tijdens de wedstrijd faalde Raheem Sterling vanaf 11 meter. Een kwartier voor tijd was David Silva uit een vrije trap dicht bij de 1-0 voor de ploeg van Guardiola, maar doelman Rui Patricio van de Wolves voorkwam een doelpunt. In de strafschoppenserie misten Ilkay Gündogan en Silva de eerste twee penalty’s van City. De derde misser, van Lukas Nmecha, bezorgde de Wolves de winst: 3-2.

City had de finale gehaald door West Ham United met 4-1 te verslaan, Wolverhampton Wanderers klopte Newcastle United met 4-0.

Manchester United, dat ook naar Azië is afgereisd maar dan voor deelname aan de International Champions Cup, versloeg de Italiaanse club Internazionale met 1-0. Mason Greenwood maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt in Singapore, na voorbereidend werk van de Nederlandse jeugdinternational Tahith Chong.

 

BUZZS